Magán nőgyógyász

Magán nőgyógyász?

Valóban nagy dilemma a mai napig, hogy vajon érdeme-e, és ha igen miért egy magánpraxist választani. Egészen biztosan vannak, akik a magán nőgyógyászok mellet, és vannak akik az állami rendelőkben praktizáló nőgyógyászok mellett is tudnak érveket felhozni. Nos, mi nem igazán szeretnénk meggyőzni senkit, hogy mindenképpen a magán nőgyógyászati rendelőt, klinikát válassza, csupán egyszerű tényeket sorolunk fel, bemutatjuk, hogy milyen lehetőségeket kínálunk, és természetesen a döntést mindenkinek a saját belátására bízzuk.

Egyszerű tények a magán nőgyógyász praxisával kapcsolatban

  • Egy magán nőgyógyász rendelőjében nincs várólista.
  • Egy magán nőgyógyász rendelőjében nem kell órákat várakozni.
  • Egy magán nőgyógyász rendelőjében több idő jut a páciensekre.
  • Egy magán nőgyógyász rendelőjébe, vagy klinikájára belépve megnyugtató, családias légkör fogadja a pácienseket.
  • Egy magán nőgyógyász rendelése emberközpontú, megbízható, korrekt.
  • Egy magán nőgyógyász választása esetén a kezelésekért, beavatkozásokért fizetni kell.

Lehetne még ezen túlmenően is sorolni, hogy mit kaphatnak a hozzánk betérő, bennünket a bizalmukkal megtisztelő pácienseink, de talán a legszembeötlőbb tényeket sikerült megmutatnunk. És itt két dologra mindenképpen ki kell térnünk. Az egyik a bizalom. A nők életében nem a legkellemesebb esemény, amikor nőgyógyászhoz kell menniük. Egy magán nőgyógyász rendelkezik elegendő idővel ahhoz, hogy beszélgessen is a páciensével. Egy kötetlen, laza beszélgetés nagyon sokat segíthet abban, hogy a feszültséget oldja, és kiépülhessen egy bizalmi kapcsolat a páciens és a kezelőorvos között.
A másik, hogy a beavatkozások, a kezelések nem ingyenesek. Az, hogy milyen árat fizetünk, az sajnos nem minden esetben a kifizetett összegtől függ. Nem állítjuk, hogy egy nőgyógyászati árlista az olcsó kategóriába tartozik. Valóban nem is engedheti meg magának mindenki. Beszélhetünk a környezetről, a bizalomról, a rendelő hangulatáról, ami fontos, és sokan már csak ezért is hajlandóak magán praxist választani, de a kérdést inkább abból az aspektusból próbáljuk megvilágítani, ami az utóbbi időben sajnos sokak számára tapasztalat.
Ez pedig a várólisták hossza miatt elmaradt vizsgálatok sokasága. Életek múlhatnak rajta, hogy egy adott betegséget időben felfedezzünk. Nőgyógyászati szempontból ez különösen kiemelt terület. Ebből a nézőpontból a megkérdezettek többsége csupán másodlagosnak tartja, hogy fizetni kell a szolgáltatásért. Az egészség megőrzése nem mérhető pénzben. Ha az elveszett, minden elveszett.

 

Ami a számunkra a legfontosabb, az a páciens

Ha ezt tekintjük elsődleges szempontnak, akkor mindjárt első lépésként fel kell hívnunk valamennyi hölgy figyelmét arra, amit nem lehet elégszer hangsúlyozni, az pedig a megelőzés fontossága.
A rendszeres, évenkénti nőgyógyászati szűrővizsgálat minden nő számára elengedhetetlen, mind a méhnyakrák időben való felismerése, mind a különböző – még panaszt nem okozó – fertőzések, így a nemi úton terjedő fertőzések diagnosztizálása céljából.
Mindezek mellett kiemelt figyelmet fordítunk a gyermeknőgyógyászatra, a menopauza és a meddőségi problémák kivizsgálására és kezelésére is.