A budapesti nőgyógyászat válaszol

Mire figyeljünk, ha nőgyógyászhoz megyünk?

A nőgyógyászatok Budapesten se mások, mint máshol. A nőgyógyászat és a páciens között elengedhetetlen, hogy kialakuljon a bizalom és őszinteség. Persze a bizalom minden orvos és beteg között létfontosságú, kiemelten fontos kérdés. Ennek alapvető feltétele, hogy mindkét fél törekedjen az őszinte és nyílt kommunikációra.
Az orvost természetesen köti a Hippokratészi eskü, tehát minden pácienshez őszintének kell lennie. Semmilyen személyes információt nem titkolhat el a betegei elől, minden esetben titoktartás kötelezi. Egy páciens betegségeiről, tüneteiről sem adhat ki információt, cserébe az orvos is hasonló őszinteséget vár el minden olyan eseményről, panaszról, tapasztalatról, aminek bármilyen közvetlen vagy közvetett köze lehet a nőgyógyászathoz. Hiszen, ha az orvosunk nem tud minden releváns információról, akkor az a kezelés minőségének rovására mehet. A páciens nem mindig tudja eldönteni, hogy mi fontos vagy mi lényegtelen, ezért ezt a nőgyógyászatra érdemes bízni .

Nőgyógyász - budapestinogyogyasz.hu

Nem titkoljunk el semmit a nőgyógyászaton se!

Sok mindenről kérdezhet az orvos a nőgyógyászaton. Intim kérdések is felmerülhetnek a menstruációs ciklusról, a szexuális életről, az életmód részleteiről, esetleg korábbi betegségekről. A páciens érdeke, hogy ne titkoljon el semmit, akármennyire személyesnek, néha kényelmetlennek tűnnek is majd a válaszok. Az őszinteség kiemelten fontos a nőgyógyászaton, akár egy Budapest méretű világvárosról, akár kisebb településről van szó. Nincs különbség, a páciens egészsége, élete a tét. Legyen szó akár az óvszer használatáról, vagy a dohányzásról, az orvosunk akkor fog tudni segíteni, ha minden probléma felmerül a találkozás során

Gyűjtsük össze előre a kérdéseinket!

Érdemes még otthon, nyugodt körülmények között leírni minden kérdést, minden félelmet, amit szeretne megbeszélni az orvossal, hiszen ott a fokozottan zavaró helyzetben nem biztos, hogy minden az eszünkbe fog jutni. Érdemes itt őszintén, nyíltan minden felmerülő témát megbeszélni, hiszen a nőgyógyász értünk dolgozik, hogy válaszoljon minden kérdésre, segítsen mindenben.