A boldog babavárás időszaka alatti terhesgondozás

A terhesgondozás a baba-mama védelméért

A várandósság nem betegség, hanem egy csodálatos állapot. Ez így is van, de akkor miért van szükségünk terhesgondozásra? A fogantatás pillanatában megkezdődik a várandósság. A kismama 9 hónapon keresztül táplálja és hordozza szíve alatt születendő gyermekét, és ez idő alatt rengeteg változás történik az anyai szervezeten belül, és emellett a magzati fejlődéstan is zajlik. „A rendszeresen végzett terhesgondozás során nyomon követik a magzat fejlődését és emellett az anyai szervezet változásait is szűrik.” -olvastam anno a szaklapokban, de ezt személyesen átélni az sokkal többet jelent. Életem legintenzívebb érzéseit éltem meg.

A terhesgondozásom lehetőséget arra, hogy boldog baba váró időszakom legyen

Kilenc hetes várandós voltam amikor megtudtam, hogy állapotos vagyok. Azonnal felvettem a kapcsolatot szülész-nőgyógyász orvosommal, dr.Mericli Metinnel. Évek óta ő a választott nőgyógyászom így nem is volt kérdés, hogy a terhesgondozás feladatára is őt kérem fel. Szakmailag magasan képzett, kiváló orvosként ismertem meg, és tudtam, hogy az én és a babám biztonsága is garantált az ő felügyelete mellett. A terhesgondozás megkezdésekor kért vérvizsgálatok mindent rendben találtak és ennek kifejezetten örültem, mivel koromból fakadóan kicsit aggódtam magunkért.

Terhesgondozás - budapestinogyogyasz.hu

Az első ultrahang vizsgálat a terhesgondozás keretein belül

A terhesgondozás alatt végzett első ultrahang vizsgálat élménye életem egyik meghatározó pillanataként maradt meg az emlékeimben. Nehezen átadható érzés, megfoghatatlan földöntúli boldogság. Eufórikus érzés volt, amikor az ultrahang gép monitor képén először pillantottam meg a kisfiamat. Apró szivecskéje pillangóként rebegett a mellüregében és amikor doktor úr hangot adott a gépre és meghallottam a szívdobogását, az elmondhatatlan pillanat volt. A terhesgondozás a középső és utolsó trimeszterben végigkísérte a magzati fejlődést, és ezek a vizsgálatok is mind-mind pozitív eredménnyel zárultak.

A terhesgondozás biztosítása megkönnyíti a mentális felkészülést a szülésre

Bátran mondhatom, hogy ezek a vizsgálatok és a terhesgondozás keretein belül kapott tanácsadások, nagyon sok szempontból könnyítették meg az amúgy elhúzódó szülésélményemet. Ma már itt szuszog mellettem a vágyva-vágyott apró kisfiam és én azt gondolom, hogy nagyon szerencsésnek érezhetjük magunkat, hogy az egészségügyi ellátás, amit a doktor úr biztosított nekünk maximális volt. Nagyon köszönöm hogy, magas szakmai tudásával vigyázta a mi kettősünket.