A nőgyógyász a család tagja

A nőgyógyász választása bizalmi kérdés

Ha egy nő nőgyógyászt választ, azt hosszú távra teszi. Ennek számos oka lehet, számomra ugyanaz a legfőbb indok, mint a pasizásnál. Vannak egyedi dolgaim, amit nem mindenki tolerál egyformán. Utálom az udvarlásnak azt a részét, amikor sorban egymás után fedem fel a fura szokásaimat. Ugyanezt érzem az kórelőzmény felvételénél is a nőgyásznál. Egy férfival való kapcsolatban is csak akkor tudok biztonsággal elmerülni, amikor már szavak nélkül is megértjük egymást. A nőgyógyásznál is szeretem, ha nem kell folyton az előzményekre felhívnom az orvos figyelmét. Szeretem azt a biztonságos érzést, amikor a nőgyógyász hívja fel a figyelmem az aktuálisan következő vizsgálatokra. Jó érzés együtt örülni az első gyermek érkezésének hírére, és együtt megtervezni a harmadik gyermek utáni fogamzásgátlás kérdését. Két lányom már kisiskolás, néhány év múlva menstruálni kezdenek, és emiatt jutott eszembe, mennyire örülnék neki, ha ugyanahhoz a nőgyógyászhoz járnának ők is.

A nogyogyasz a csalad tagja - budapestinogyogyasz.hu

Ne legyenek titkaink

Annak idején titokban, anyám tudta nélkül mentem gyógyszert íratni, amit szintén titokban kezdtem el szedni. Nem volt közöttünk olyan viszony, amibe belefért volna, hogy a szexualitásomról társalogjak vele. A nőgyógyásszal viszont mindent meg tudtam beszélni. Utólag viszont persze bánom, hogy ez így zajlott. Egy térdsérüléskor, a kórházban derült ki anyám számára, hogy már rég nem az az ártatlan kislány vagyok, akinek hitt. Csalódást és szomorúságot láttam a szemében és ezt mindenképpen szeretném elkerülni.

Vannak olyan problémáim, amik anyai ágon erőteljesen jelen vannak az életünkben. Szeretném, ha a lányaim nőgyógyászának bizonyos tünetekre rögtön eszébe jutna az anyjuk pajzsmirigye, petefészke. És ha valami gond van, annak gyorsan a végére járnának. Jó lenne, ha a saját terhességeim nehézségeire időben felkészülnének, hogy a saját rossz döntéseimet a lányaim elkerülhetnék. Örülnék, ha bizalommal fordulnának hozzám kényes kérdésekkel is.
Még kicsik ugyan, de ha vizsgálatra megyek a nőgyógyászomhoz, név szerint beszélek róla otthon. Remélem, ezzel elérem, hogy a lányokban is kialakuljon a bizalom és ők is úgy gondolnak majd rá, mint a családunk egyik tagjára.