A terhesgondozás is a saját nőgyógyászomnál zajlott

Kötelező és fontos a terhesgondozás

Magyarországon úgy tudom jó ideje kötelező már, hogy a kismamák bizonyos számú alkalommal részt vegyenek terhesgondozáson. A férjemmel már jó ideje küzdöttünk azért, hogy végre szülők lehessünk. Nem volt egyszerű az ide vezető út, ugyanis a szervezetemben fennálló, bizonyos nőgyógyászati problémák jelentősen megnehezítették a teherbe esést. Miután hosszú ideig sikertelenség kísért minket ebben a tekintetben, felkerestem a nőgyógyászom, aki a szükséges ultrahang és egyéb vizsgálatok elvégzése, és a diagnózis felállítása után ellátott tanácsokkal annak érdekében, hogy végre megfoganhasson a gyermekünk.
Amikor végre két csíkot láttam a gyógyszertári gyorsteszten, alig hittem a szememnek. Azonnal hívtam is a rendelőt, hogy bejelentkezzek terhesgondozásra. Az asszisztens nagyon kedvesen gratulált, és adott is egy közeli időpontot a terhesség megállapítására. Alig vártam a találkozást a doktor úrral, izgatottan számoltam vissza a napokat.

 

A terhesgondozas is a sajat nogyogyaszomnal zajlott - budapestinogyogyasz.hu

Minden tökéletesen rendben van

Amikor végre eljött a nap, a férjem is elkísért a nőgyógyászhoz. A doktor úr megértette a kérésem, és készségesen megengedte, hogy bent maradjon velem az ultrahang vizsgálat alatt is, hiszen rettenetesen izgultam, és szerettük volna együtt átélni ezt a csodát, már az első pillanattól. Az ultrahang vizsgálat alatt a doktor úr folyamatosan mondta, hogy éppen mit látunk a monitoron. Közben összefoglalta a terhesgondozás fontosságát, és menetét is, valamint azt is felsorolta, hogy milyen kötelező vizsgálatok várnak rám a következő 36 hétben.
Természetesen arról is szó esett ezen a tulajdonképpen nulladik terhesgondozáson, hogy milyen nem kötelező, de ajánlott szűrések, vizsgálatok érhetőek el. A doktor úrral meg is beszéltük, hogy a genetikai rendellenességekre történő kombinált tesztet mindenképpen el fogjuk végeztetni. A terhesgondozás teljes folyamata alatt, minden alkalommal meg voltam elégedve az ellátással, és azzal, hogy bármilyen kérdést feltehettem az orvosnak, mert úgy éreztem egy olyan bizalmi viszony van köztünk, amiben semmi sem úgymond „ciki”. Végtelenül hálás vagyok, hogy a terhesgondozás feladatát is vállalta a saját nőgyógyászom, így egy olyan szakember támogatásával járhattam végig ezt a cseppet sem könnyű, ám boldog utat, akiben teljesen megbízom.