Az ultrahang vizsgálat 3 év tized után is képes visszatérni

Hogyan és miért találkoztam életemben először az ultrahang vizsgálat fogalmával?

Túlzás nélkül állítom, hogy nem ma találkoztam először az ultrahang vizsgálattal. De hála Istennek, nem emlékszem semmire a harminc évvel ezelőtti eseményekből. Vagyis emlékszem, mert dokumentumaim bizonyítják a vizsgálat tényét. Ez pedig esetemben egyet kell, hogy jelentsen azzal, hogy fájdalommentes beavatkozásról beszélünk. Mert én a fájdalmat egy cseppet sem tűröm. Tehát, ha fájt volna, akkor emlékeznék rá. Így viszont csak a körülményeit vagyok képes felidézni.
Kollégista diák voltam. Gyakran fájt a hasam az iskolában kapott egysíkú ételtől. Egy darabig megúsztam a mindenkori, területileg illetékes ügyeletes orvos kihívásával. Egyszer aztán egy hétvégén kórház lett belőle. Itt sikerült életemben először szembesülnöm az ultrahang vizsgálattal, ami kimutatta, hogy nincs semmi bajom. Tehát kizárta orvosaim vakbél gyanúra vonatkozó feltevéseit és biztosított róla, hogy nem távolítják el vakbelem! Boldog voltam, mert a vizsgálatot követően haza is mehettem! Igaz, hogy étrendem rendszerességére és változatosságára a mai napig ügyelnem kell!

Az ultrahang vizsgalat 3 ev tized utan is kepes visszaterni - budapestinogyogyasz.hu

Az ultrahang vizsgálat másodszor is ennyit jelentett számomra?

Második – és jelen pillanatban utolsó – ultrahang vizsgálatom nem túl régen zárult le. Nőként és anyaként különösen oda kell figyelnem szervezetemre és annak egészségére. Szerencsés helyzetben vagyok, mert kiváló magán nőgyógyásszal rendelkezem. Amikor elmondtam neki rendszertelen menzeszemre és alhasi fájdalmaimra vonatkozó panaszaimat, azonnal ultrahang vizsgálatra küldött. Ha azt mondanám, hogy nyugodt voltam amikor odaértem, magamat is átverném. Ugyanis nagyon izgultam. A vizsgálatból azonban most sem éreztem semmit. Az eredmények alapján megnyugodhatok, mert most sincs semmi bajom. Kezelőorvosom álláspontja, hogy nyugodtabb, kímélőbb életmódra kapcsolva, a stressz faktorát mérsékelve panaszaim is fokozatosan csökkenő tendenciát mutatnak majd. Mint minden nőgyógyászati kérdésben, most is hallgatok rá és maximálisan figyelembe veszem és betartom kéréseit. Mert számomra nőként mindaz, amit ő javasol, alap és követendő! Tisztában vagyok vele, hogy kizárólag érdekemben és egészségemért történik. Ha nem így gondolnám, már régen nem ő lenne személyes magán nőgyógyászom. De maximálisan meg vagyok elégedve vele és munkájával!