Egy nőgyógyász Budapesten is úriember

Bizalom és őszinteség

Orvoshoz menni mindig stresszes feladat, de nőgyógyászhoz kifejezetten nagy kihívás. Nagy bizalmat kell adni az orvosnak, hiszen igazán intim pillanatokat kell megosztani vele. Az igazából megszokhatatlan, kínos érzés már a váróteremben kezdődik és az orvosi szobában teljesedik ki. Ennek feloldásáért a legtöbbet egy ember tehet: a nőgyógyász. Budapesten Dr. Mericli Metin mindent megtesz az eredményes kezelés érdekében. Az orvos-beteg kapcsolatban létfontosságú a bizalom és a tisztelet. A nőgyógyász feladata, hogy együttműködő partnerséget alakítson ki a hozzá érkező páciensekkel.
Az orvos-páciens kapcsolatoknál az az optimális, ha mindkét fél egyaránt kontrollálja a kommunikációt. Az orvos a páciens elvárásait a szaktudása szerint tartja megfelelő keretek között, a beteg pedig elég széleskörű és érthető információkat kap az orvosától és a döntésekben aktívan részt vesz. A kutatási eredmények szerint ez a modell segíti elő legoptimálisabban a megfelelő diagnózis felállítását és az eredmények kezelést. Ez valamennyi szakrendelésre igaz..

Egy nogyogyasz Budapesten is uriember - budapestinogyogyasz.hu

Milyen egy ideális budapesti nőgyógyász?

Természetesen nem számít a helyszín. A nőgyógyász akár budapesti, akár vidéki, azonos elvárások mentén kell végeznie a munkáját. Nálunk az eredményes kezelések alapköve, hogy figyelmesen meghallgatjuk a pácienst. A páciens életének fontos pillanatainak részesei lehetünk. Az első pillanatok, hogy megfogant a baba, hogy egészséges, hogy fiú vagy lány. Mind, mind évtizedekre meghatározhatják az ember életét, amelyeknél nagyon sokat számíthat, hogy az orvos, aki jelen van, hogy reagál. Tehát a nőgyógyász akár Budapesten, akár máshol, bizalmat és őszinteséget kell, hogy közvetítsen a páciens felé. Persze az orvost alapvetően köti a Hippokrateszi esküje, vagyis minden betegével őszintének kell lennie, de ennek a gyakorlati megvalósulása minden orvosnál más és más. Ahogy az orvos nem titkolhat el tehát semmit egy adott betegségről, állapotról, úgy elvárhatja ugyanezt az őszinteséget a pácienstől, hiszen egy a céljuk: egészséges gyermekek születése.