Egy nőgyógyász budapesti feladatai

Ismerjük meg a nőgyógyászunkat!

 

Egy nőgyógyász – Budapesten és vidéken is – a nők reproduktív egészségére szakosodott orvos. Diagnosztizálja és kezeli a női nemi szervekkel kapcsolatos problémákat, de a megelőzésben is fontos szerepet vállal. Ezek a szervek a méh, a petevezeték, a petefészek és a mellek. Akár vidéki, akár budapesti nőgyógyászról beszélünk, a szolgáltatások magába foglalják a kismedencei vizsgálatokat, a rák- és méhnyakrák szűrést, valamint a hüvelyi fertőzéseket megelőző vizsgálatokat vagy kezelésüket.
Ahogy máshol, úgy Budapesten is nőgyógyász végzi a megelőző diagnosztikai vizsgálatokat és az esetleges kezeléseket is sokféle reproduktív rendellenességgel kapcsolatban, mint például az endometriózis, a meddőség, a petefészek-ciszta és többféle, rendszeresen felmerülő kismerülő kismedencei fájdalom. Emellett a petefészek-, méhnyak-, és más reproduktív szerv daganatos betegségeinek megelőzésében is nagy szerepük lehet. Sok vidéki és budapesti nőgyógyász szülészként is rendszeresen dolgozik, így fedve le a születéssel kapcsolatos területeket.
Ha semmilyen panaszunk nincs és gyermeket se várunk, akkor is érdemes évente egyszer elmenni egy rutinvizsgálatra egy nőgyógyászhoz Budapesten vagy akár vidéken.

Egy nogyogyasz budapesti feladatai - budapestinogyogyasz.hu

Mikor kérjük ki egy nőgyógyász véleményét Budapesten?

A fent említett évi egyszeri szűrővizsgálatot 13-15 éves kortól nem érdemes kihagyni. Ha másért nem a méhnyak- és mellrák kiszűrése miatt ez minden nő számára szó szerint létkérdés. Persze megelőzés más esetekben is létfontosságú lehet.
Fontos budapesti nőgyógyászhoz fordulni, – ha Budapesten lakunk – minden úgymond nő probléma esetén. A rendszeres fájdalom, kellemetlen érzés a kismedencei területen sok problémát jelezhet. Nemcsak menstruációs görcsökre, de többek között petefészek cisztára, endometrózisra, méhen kívüli terhességre is utalhat.
Érdemes időpontot kérni akkor is, ha a menstruációban bármilyen változás lép fel, ha váratlan, szokatlan vérzés, fájdalom tapasztalható, de akár a rendszeresség határozott változása is kivizsgálásra szorulhat. De ugyanígy érdemes egy nőgyógyász budapesti vagy vidéki rendelőjét felkeresni, ha szokatlan folyást, szagot tapasztalunk. Ilyenkor az orvos hamar megtalálhatja a megfelelő kezelést, idővel megszüntetheti a felmerülő problémáinkat.
A megelőzés tehát igen fontos eszköz az egészégünk megőrzésében, akár nőgyógyászati, akár más egészségügyi problémát akarunk megelőzni, gyógyítani.