Emberközpontú nőgyógyászat Budapest szívében

Rossz tapasztalatok, kellemetlen élmények

Hosszú ideje kerestem már igazán empatikus, és emberközpontú nőorvost, de sokáig úgy tűnt számomra, hogy nincs ilyen nőgyógyászat Budapest egész területén. Rengeteg rossz tapasztalatot gyűjtöttem, akár az éves rákszűrésről, akár bármilyen nőgyógyászati panaszról volt szó, mindig úgy éreztem, hogy az orvosok mintha csak futószalagon végezték volna a vizsgálatokat. Egyáltalán nem éreztem az igazi odafordulást felém, mint páciens felé. Gépiesen elhangzó mondatok, gépies mozdulatok. Semmi olyan momentum, ami igazán emberi lett volna.
Az előzmények ismeretében mindenki gondolhatja, hogy akkor sem voltak nagy elvárásaim, amikor a MeriMed nőgyógyászat Budapest frekventált részén elhelyezkedő rendelőjét felkerestem. Most sem számítottam másra, mint eddig, ám ez alkalommal nagyon kellemes meglepetés ért.

Emberkozpontu nogyogyaszat Budapest sziveben - budapestinogyogyasz.hu

A legszimpatikusabb nőgyógyászat Budapest területén

Ami már az elején meglepő volt, hogy nem volt időbeli csúszás. Nem kellett órákat várakoznom a megbeszélt időponthoz képest. Amikor a rendelő ajtaját becsuktam magam mögött a doktor úr hellyel kínált, és láthatóan figyelmes érdeklődéssel a tekintetében hallgatta meg, hogy mi járatban vagyok.
Úgy éreztem, végre egy olyan szakembert sodort utamba az élet, aki tényleg figyel arra, amit mondok, komolyan veszi a panaszaim, és nem csak egy statisztikai adatként kezel a betegkartonok között. Kikérdezett a korábbi panaszaimról, azok kezelésének módjáról, eredményéről, és érdeklődött a mindennapi életvitelem felől is. Táplálkozás, mozgás, minden szóba került. Ez a fajta nyitottság, figyelem és empátia annyira felszabadított, hogy végre bátran fel mertem tenni azokat a kérdéseimet, amiket eddig egyetlen nőgyógyászat látogatásakor sem.

Az odafordulás és empátia bizalmat teremt

Úgy veszem észre, a MeriMed nőgyógyászat Budapest egyre nagyobb területén lesz még inkább kedvelt a hölgyek körében. Nem véletlen, hiszen a vizsgálatok és a kezelések során a doktor úr minden lépést részletesen megmagyaráz, és sosem felejt el emlékeztetni arra, ha bármi kérdésem lenne, tegyem fel bátran. Ez a hozzáállás teremti meg az orvos-beteg közti bizalmi viszonyt, amely a nőgyógyászat szakterületén igencsak lényeges.
Teljes mértékben megbízom az orvosomban, és úgy érzem, hogy végre jó kezekben van az egészségem. Bármilyen kezelésre van szükségem, mindig az életmódom figyelembevételével dolgozza ki azt a doktor úr, így gyorsabban megoldódnak a nőgyógyászati problémáim. Ez a nőgyógyászat Budapest városában példát mutat arra, hogy létezhet még ebben a rohanó világban is empatikus orvosi attitűd.