Meglepetésekkel teli ultrahang vizsgálat

Menstruációs panaszok miatti ultrahang vizsgálat

Jó ideje küszködtem már a rendszertelen menstruációm okozta gondokkal. Több nőgyógyásznál is voltam, de senki nem tudott tartós megoldást arra, hogy rendeződjön a ciklusom. Főleg amiatt volt ez kellemetlen, mert a párommal szerettünk volna már gyermeket vállalni, de ilyen problémákkal megáldva elég bajosan tudtuk kiszámolni, hogy éppen mikor lehet peteérésem.
Néhány hónappal ezelőtt furcsa alhasi panaszaim is lettek, és már idejét sem tudtam megmondani, mikor volt utoljára menzeszem. A kolléganőm ajánlotta Dr. Mericli Metint és a MeriMed rendelőt. Azt javasolta, hogy kérjem meg a doktor urat, hogy egy ultrahang vizsgálat keretében nézzen körül odabent.

Meglepetesekkel teli ultrahang vizsgalat - budapestinogyogyasz.hu

Csodaországba érkeztem

Aliz a nevem, és amikor beléptem a rendelőbe, úgy éreztem Csodaországba érkeztem. Az igényes környezetbe lépve szinte már el is felejtettem az aggodalmam, amit a panaszaim okoztak számomra. A nőgyógyász pontosan a megbeszélt időpontban fogadott, és kedvesen érdeklődött az iránt, hogy mi vezetett hozzá. Türelmesen végighallgatta a panaszaim és a kórelőzményeim, megnézte a régebbi leleteimet. Biztosított arról, hogy a legjobb kezekben vagyok, és minden szükséges vizsgálatot – így az ultrahang vizsgálatot is – el fog végezni annak érdekében, hogy megtudjuk a probléma okát.
Elmondta, hogy a menstruáció elmaradása és a hasi panaszok mögött különböző okok állhatnak, például ciszta is. Ő is úgy gondolta, hogy az ultrahang vizsgálat elengedhetetlen ahhoz, hogy elinduljunk a megoldás felé. Neki is látott a vizsgálatnak.

Óriási meglepetés

Az ultrahang vizsgálat előtt valami megmagyarázhatatlan izgalom fogott el. A doktor úr ezt észrevette, és türelmesen beszélt hozzám, miközben felkente a hasamra a zselét. Néhány pillanat múlva meg is kezdte az ultrahang vizsgálatot. Közben beszélt, hogy éppen mit lát a monitoron, majd váratlanul elhallgatott. Meg sem mertem szólalni, annyira megijedtem, hogy vajon mit találhatott.
A másodpercnyi csend óráknak tűnt, majd azt kérdezte: Mit is mondott? Gyermeket szeretnének? Igen – feleltem. Van rá esélyünk, vagy nagy a baj? Nos – folytatta az orvos –, az a helyzet, hogy én vagyok az első, aki gratulálhat Önnek. Az ott ugyanis – és közben mutatta a képen a kis foltot – egy embrió. Alig akartam hinni a fülemnek, amikor meghallottam, hogy állapotos vagyok. Óriási meglepetés volt ez, hiszen rendszertelen menstruációval küszködtem évek óta, és jó ideje nem védekeztünk a párommal, mégsem jött el a gyermekáldás pillanata. És most itt volt előttem a monitoron a bizonyíték: egy kis élet, ami a szívemben dobogott.