Nőgyógyász váltásom története

Mi vitt rá a nőgyógyász váltásra?

A válasz erre a kérdésre, tulajdonképpen egyszerű. A nőgyógyász váltás előtt ugyan sokat tépelődtem, hogy keressek-e egyáltalán másik orvost. Igazából nem volt vele túl nagy problémám – szakmailag legalábbis. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy ahhoz az orvoshoz, akihez dr. Mericli Metin előtt jártam, a véletlen és a kényszerűség sodort.
Akkoriban költöztünk Budapestre, és az első terhességem korai szakaszában voltam. Bizonyos kellemetlen, és vészjósló tünetek miatt roppant gyorsan kellett nőgyógyász után néznem, egy akkor még teljesen idegen városban. Szerencsére nagyon képzett orvost sikerült kifognom, de a modora, és az, hogy mindig rengeteget kellett várni nála, egyáltalán nem tetszett. Ezért döntöttem úgy, immár kisgyermekes anyaként, akinek minden perc számít, hogy keresek valaki olyat, aki képes betartani az időpontokat, és legalább annyira jól képzett, mint az előző orvosom.

Nogyogyasz valtasom tortenete - budapestinogyogyasz.hz

Az első találkozás dr. Mericli Metinnel

Emlékszem a napra, amikor először találkoztam Dr. Mericli Metin doktor úrral. Legfőképpen azért, mert nagyon kíváncsi voltam, vajon mennyi késéssel szólítanak majd a rendelőbe. Optimista ember lévén, azért tíz perccel előbb érkeztem, mint az időpontom. A recepción nagyon kedves és barátságos munkatárs fogadott, és legnagyobb meglepetésemre, pontosan abban az időpontban, amikorra meg volt beszélve, be is hívtak a rendelőbe. Az első élményem tehát pozitív volt, hiszen nagyon kellemes környezetben kellett várakoznom, és csak annyit, amennyivel előbb érkeztem.
Már csak a nőgyógyász megismerése volt hátra. Hála az égnek, benne sem kellett csalódnom, nagyon jók voltak az első benyomásaim vele kapcsolatban is. Dr. Mericli Metin igazán figyelmes nőgyógyász, és nagyon kedves ember, akin tökéletesen érződik az az őszinte érdeklődés, amellyel a páciensei felé fordul. Alaposan kikérdezett az eddigi kórelőzményeimről, a szülésem körülményeiről, és arról is érdeklődött, hogy rendszeres-e már azóta a menzeszem, valamint szeretnék-e esetleg valamilyen fogamzásgátlót, amelyet szoptatás mellett is lehet szedni. Ez a professzionalizmus és odafigyelés meggyőzött arról, hogy ő lesz az a nőgyógyász, akire a jövőben rábízom magamat. Az orvos-páciens kapcsolat minősége azt gondolom mindig kulcsfontosságú bármilyen orvosválasztás esetén – de a nőgyógyász választásnál még inkább. Dr. Mericli Metin rendkívül hozzáértő és megnyugtató módon teremtette meg, és tartja fent azóta is ezt a kapcsolatot. Az első perctől fogva éreztem, hogy nyugodtan megbízhatok benne.