A magán nőgyógyász választásom dilemmái

Sok szűrőn kell átmennie nálam egy orvosnak

Amikor magán nőgyógyászt kerestem, számos kritériumot állítottam fel magamban, amelynek a leendő orvosomnak meg kellett felelnie Éveken át jártam különböző magán nőgyógyászokhoz, de soha nem találtam meg azt az orvost, aki megugrotta volna az én mércémet. Pedig, egyáltalán nem volt teljesíthetetlen egyik elvárásom sem, nem kell nagy dolgokra gondolni – legalábbis szerintem. A szakmai hozzáértésen túl, figyelmet és empátiát vártam egy magán nőgyógyásztól. Ha már nem a közegészségügybe megyek, hanem fizetek az orvosi szolgáltatásért, azt hiszem ez alapvető minimum, amit egy páciens joggal elvárhat. Sajnos ezt sok helyen másképp gondolják az orvosok.
A negatív tapasztalataim a magánszektorban is többnyire a személytelen bánásmódból, és a nem megfelelő kommunikációból fakadtak. Gyakorta éreztem úgy, hogy csak egy név vagyok egy időpont mellett, az orvos látványosan unja a panaszaim hallgatását, és egyáltalán nem kíváncsi rám. Nem ritka az sem, hogy az orvos siet, és nem fordít kellő figyelmet a vizsgálatok alapos elvégzésére vagy a kérdéseim megválaszolására. Máshol a váró helyiség volt zsúfolt és nyomasztó, vagy a várakozási idő túl hosszú – hiába volt konkrét időpontom. Őszinte leszek, ennél többet várok a pénzemért. Egyszerűen hiányzott a bizalom, és biztonságérzet, amit egy egészségügyi szolgáltatónál keres az ember. Éveken át ezt egy magán nőgyógyász sem tudta megadni nekem.

 

A magan nogyogyasz valasztasom dilemmai - budapestinogyogyasz.hu

A magán nőgyógyász legyen empatikus

A rengeteg negatív élmény miatt, folyamatosan kerestem azt a helyet, ahol olyan magán nőgyógyász ül az asztal túloldalán a rendelőben, aki valóban figyel rám, és törődik az egészségemmel. Szerencsés vagyok, hogy dr. Mericli Metin magánrendelőjében végül megtaláltam azt a figyelmet és gondoskodást, ami korábban hiányzott. A rendelő Budapest szívében helyezkedik el, könnyen megközelíthető, ami nagyon fontos szempont volt számomra. Közel van a tömegközlekedési csomópontokhoz, így bármikor gyorsan, és kiszámítható időben oda tudok érni. A pontosságra szükség is van, itt ugyanis soha nem várakoztatnak meg a megbeszélt, és lefoglalt időpontomhoz képest. Az időpontokat pedig úgy osztják be, hogy van idő arra, hogy alaposan átbeszélhessek a magán nőgyógyásszal minden kérdést, és problémát, ami aktuális. Nincs az a nyomasztó sürgetés, mint amit máshol tapasztaltam.
Modern orvostechnikai eszközök segítik a doktor úr munkáját, ami bizalmat keltett bennem. A vizsgálatok során mindig minden lépést elmagyaráz, így mindig pontosan tudom, mi és miért történik. Empátiája és szakértelme mellett a rendelő egész miliője is hozzájárul ahhoz, hogy nyugodt legyek. Ajánlom azoknak, akik hasonló dilemmákkal küzdenek, mint korábban én, és egy megbízható, figyelmes magán nőgyógyászt keresnek.