Kínzó kérdéseimre a nőgyógyász adott választ

A nők élete nem egyszerű

Nem tudom, a férfiak hogy vannak ezzel, de egy nő élete tele van bizonytalansággal, és aggódással – szinte teljesen mindegy, hogy hány éves. Én éppen a negyvenes éveim közepét taposom, és habár húsz éve még azt gondoltam egy ilyen korú nő már öreg, ma már természetesen ezt másként gondolom. Három gyermekkel, akik közül az legkisebb éppen tíz éves, még fiatalnak, de legalábbis fiatalosnak érzem magam.
Nemrégiben olyan a helyzetben találtam magam, amire egyáltalán nem számítottam. Egyik napról, illetve egyik hónapról a másikra nem jött meg a menstruációm. Máskor is előfordult már ez, mióta nem szedek hormonális fogamzásgátlót, de amikor már több hét is eltelt, azért elkezdtem aggódni. Felhívtam hát a nőgyógyász rendelőjét, és időpontot kértem, hazafelé a munkából pedig beszaladtam egy drogériába és vettem néhány terhességi gyorstesztet is.

 

Kinzo kerdeseimre a nogyogyasz adott valaszt - budapestinogyogyasz.hu

A nőgyógyász nem lepődött meg a tüneteimen

A gyorstesztek sorra negatív eredményt mutattak, de nekem csak az visszhangzott a fejemben, amikor az egyik terhességem alkalmával a nőgyógyász azt mondta, ál-pozitív teszt soha nincsen, olyan viszont előfordul, hogy negatív az eredmény, és mégis ott a baba. Szóval továbbra sem voltam képes megnyugodni, napok óta vert a víz, vagy rázott a hideg, és már mindenféle tüneteket kezdtem érezni magamon, amik a terhességekre emlékeztettek.
Finoman szólva sem voltam éppen nyugodt, amikor beléptem a nőgyógyász rendelőjének várótermébe, és alig vártam, hogy végre az én nevemet mondják. Dr. Mericli Metin türelmesen meghallgatta a történetemet, biztosított róla, hogy megérti az aggodalmaimat. Teljesen érthető, hogy 45 évesen senki nem akar már egy negyedik gyermeket is. Ultrahang vizsgálatot javasolt, és ha már ott voltam, az éves rákszűrést is elvégezte. A nőgyógyász a vizsgálat során, a képernyőn nekem is megmutatta, hogy nincs jele terhességnek. De akkor mi áll a tünetek mögött? A nőgyógyász ekkor elmagyarázta, hogy a tüneteim a klimax kezdeti jelei lehetnek. A hőhullámok, a hangulatingadozások mind-mind jellemzőek erre az életszakaszra. Azt tanácsolta, hogy próbáljak meg nyitott lenni ezekre a változásokra, és fogadjam el őket, mint az élet természetes részét. Azóta sokkal nyugodtabb vagyok, és kevésbé kínoznak a klimax tünetei, ráadásul a rákszűrés eredménye is tökéletes lett.