A tökéletes terhesgondozás számomra ilyen

A várandósság csodálatos időszaka

Amikor kiderült, hogy gyermeket várok, egy addig ismeretlen érzés lett úrrá rajtam. Egyszerre éreztem határtalan boldogságot, és mérhetetlen aggódást. Állítólag ez teljesen természetes, hiszen amint megjelenik a két csík a terhességi teszten, attól a pillanattól fogva az ember minden tettét úgy kell átgondolja, hogy már nem csak önmagáért, hanem a testében fejlődő új élet egészségéért is felelős. Itt kezdődik a szülővé válás folyamata. Az is evidens, hogy már az első pillanattól a legjobbat szeretnénk a gyermekünknek és magától értetődő, hogy a terhesség során részt veszünk rendszeres vizsgálatokon.
Magyarországon, szerintem nagyon helyesen, csak úgy kaphatók meg a gyermek után járó bizonyos ellátások, ha az anya minimum négy alkalommal részt vesz terhesgondozáson a várandósság idején. Számomra nem is volt kérdés, a terhesgondozás is annál a nőgyógyásznál fog történni, akihez egyébként is járok, és maximálisan megbízom benne.

A tokeletes terhesgondozas szamomra ilyen - budapestinogyogyasz.hu

Terhesgondozás maximális figyelemmel

Az első alkalommal várandós nőkre jellemző, mégis megmagyarázhatatlan büszkeséggel léptem be a rendelőbe, az első terhesgondozásra. Annyi mindennek kell stimmelnie ahhoz, hogy egy kisbaba megfoganjon, hogy szerintem joggal érezheti magát büszkének, és kiválasztottnak minden nő, akinek ebben része lehet az élete során. Dr. Mericli Metin magánrendelésén egyáltalán nem éreztem azt, amiről sok kismama beszámol, hogy szinte futószalagon végzik az orvosok a terhesgondozást.
Nekem az első pillanattól fogva maximális figyelemben, és empátiában volt részem. A terhesgondozás mindig egy rövid beszélgetéssel indult, amikor a doktor úr érdeklődött a hogylétem felől, illetve arról, hogy van-e bármilyen panaszom. Ezután következett a fizikai vizsgálat, illetve ultrahang, vagy a későbbiekben a szívhang meghallgatása. A végén pedig mindig kaptam lehetőséget arra is, hogy feltegyem azokat a kérdéseket, amelyek foglalkoztattak a terhességgel kapcsolatban. Soha nem éreztem azt, hogy a doktor úr sürgetne a terhesgondozás során. Végig érdeklődve, és figyelemmel hallgatott, a válaszai pedig teljeskörűek voltak. Mindig megnyugodva távoztam a terhesgondozásról.

Szülés után is ide járok, azóta is

A doktor úrnak is hála, végig teljesen jól viseltem a terhességet. Nem csoda, hiszen soha nem maradtak bennem megválaszolatlan kérdések, vagy bármilyen bizonytalanság. A szülés utáni hathetes kontrollra is ide jöttem, és azóta is minimum évente egyszer eljövök a méhnyakrák szűrés miatt. Sőt, már gondolkozunk a kistestvér vállalásán is, szóval remélem hamarosan újabb babavárós időszakhoz asszisztálhat a doktor úr.