Megéri vagy nem? A magán nőgyógyász választás kérdései.

Amiért megéri felkeresni egy magán nőgyógyász rendelőjét

Egy nő életében számos döntést kell meghozni, és ezek között az is felbukkan, hogy megéri-e felkeresni egy magán nőgyógyász rendelőjét? Érdemes tehát körbejárni a kérdést. Az sem mindegy, hogy milyen információk, vagy vélemények (online, ismerősök tapasztalata) alapján születik meg a végső elhatározás. Az alábbiakban igyekszünk felvázolni a magán nőgyógyászat előnyeit.
Az elsők között rögtön megemlíthetjük a magas színvonalú, páciensközpontú ellátást, és a sorban állás kiküszöbölését. A hosszabb nyitva tartási idő, és az időpontfoglalás rugalmassága tovább könnyíti a páciensek helyzetét. Nem beszélve arról, hogy egy egészségügyi probléma felmerülésekor nem kell heteket, esetenként pedig hónapokat várakozni arra, hogy végre sorra kerüljön. A rendelőben tartózkodva pedig nem kell sietni, hiszen az előzetes időpont egyeztetésnek köszönhetően valóban az éppen sorra került páciensre figyelnek. Mivel egy nőgyógyászati probléma feltárása egyike a legintimebb aggodalmaknak, rendkívül fontos, hogy minden nő magának válasszon nőgyógyászt. Egy színvonalas magán nőgyógyászaton végre búcsút inthet a teszteredményekre való hosszas, idegtépő várakozásoknak.

Megeri vagy nem A magan nogyógyasz valasztas kerdesei. - budapestinogyogyasz.hu

Prevenció a nőgyógyászati kezelések során

Az egészség megőrzése érdekében megkerülhetetlen a betegségek megelőzésének fontossága. Ez nemcsak az egyének számára kulcsfontosságú, hanem a társadalom szempontjából is rendkívül fontos. A preventív hozzáállás a női egészségmegőrzést is érinti. Hiszen fontos a nőgyógyászati betegségek időben történő felismerése (pl. szűrővizsgálatokkal), és a szövődmények megelőzése. De mit is takar magában a manapság is oly sűrűn emlegetett prevenció? Egy olyan orvosi tevékenységet jelent, amelynek elmulasztása különféle betegség kialakulásokhoz vezethet. Illetve már meglévő egészségügyi problémák súlyosbodását is okozhatja.
A magán nőgyógyász szakértelmével, a páciensére való odafigyelésével, türelmével egyaránt segíthet a megelőzésben is. A kialakult problémákat pedig a megfelelő kezelések alkalmazásával igyekszik, legnagyobb tudása szerint, orvosolni. A privát nőgyógyászaton nemcsak kezeléseket, hanem tanácsadásokat is igényelhet. Gyakran olyan kérdések merülnek fel, melyeket jobb egy szakemberrel megbeszélni, mint a hozzátartozókkal. Ilyen példaként a felfázás, a hüvelygyulladás, a fogamzásgátlás, a ciklus körüli zavarok, vagy éppen a családtervezés, és a várandósság.
Dr. Mericli Metin több mint két évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező magán nőgyógyász. Szolgáltatásai közül igénybe veheti, egyebek mellett: a terhesgondozást, a méhnyakrák- és emlő rákszűrést, fogamzásgátlást, ultrahang vizsgálatot, és még számos más kezelést egyaránt.