Terhesgondozás dr. Mericli Metin magánrendelőjében

A várandósság csodás időszakában szükség lehet nőgyógyászra

A várandósság egy csodálatos és egyben kihívásokkal teli időszak volt az életemben. Az a negyven hét örökre nyomot hagyott a lelkemben, és azt hiszem életem egyik legmeghatározóbb élménye marad. Magyarországon a terhesgondozás nem csupán ajánlott, hanem kötelező eljárás, amely hozzájárul a várandósság egészséges lefolyásához és a baba biztonságos világrajöveteléhez, nem utolsó sorban pedig a gyermek után járó pénzbeli ellátások kiutalását is ahhoz kötik, hogy az édesanya a megfelelő számú terhesgondozási alkalmakon megjelent, és ezt igazolni is tudja.
Amikor én terhes lettem, előtte nem sokkal változott a szabályozás, mely szerint már nem csak orvosok, hanem védőnők is elláthatják a terhesgondozás feladatait. Bár a védőnői ellátás is rendkívül hasznos, számomra fontos volt, hogy tapasztalt szülész- nőgyógyász szakorvos kísérje végig a várandósságom, hiszen életem első gyermekét vártam, és így éreztem magam a legnagyobb biztonságban.

 

Terhesgondozas dr. Mericli Metin maganrendelojeben - budapestinogyogyasz.hu

A terhesgondozás nem egyenlő a rendszeres ultrahanggal

Úgy döntöttem tehát, hogy dr. Mericli Metin magánrendelőjének szolgáltatásait veszem igénybe a terhesgondozás feladatának ellátására is. Korábban, nőgyógyászati páciensként is kizárólag pozitív tapasztalataim voltak. Dr. Mericli Metin doktor úrral. Professzionalizmusa és empátiája hosszú évek óta arról győzött meg engem, hogy nála jó kezekben vagyok, és leszek, bármilyen nőgyógyászati kérdésről is legyen szó. A terhesgondozás folyamatának egésze rendkívül átgondolt és személyre szabott volt. Minden látogatás alkalmával részletesen átbeszéltük az aktuális állapotomat, és mindig volt idő az érzelmi állapotomról is beszélgetni kicsit.
A terhesség gyakorlatilag egy hormonvezérelt hullámvasút – amire nem lehet felkészülni előre. A gondozás során ezeknek a hangulatingadozásoknak az elfogadására is felhívta az orvos a figyelmem, és tanácsokkal látott el, hogy miképp viszonyuljak ezekhez, az akár váratlanul rám törő érzelmi kitörésekhez. A terhesgondozás tehát nem korlátozódott a rendszeres ultrahang vizsgálatokra, hanem volt idő a lelkemmel is foglalkozni, ami véleményem szerint különösen fontos. Így felkészülten néztem szembe a gyermekágyi időszakkal is, és elkerültem az oly gyakori szülés utáni depressziót is. A doktor úr, a terhesgondozás teljes folyamata alatt tanúsított türelme és odafigyelése hozzájárult ahhoz, hogy minden kérdésemre választ kapjak, és így teljes mértékben felkészülten várhassam a szülést, és az utána következő időszakot.