Ultrahang vizsgálat után a terhesgondozás a következő lépés

Új életszakasz kezdődött végre

Az ultrahang vizsgálat varázslatos pillanata után, amikor Dr. Mericli Metin doktor úr megerősítette, hogy terhes vagyok, végre egy olyan új fejezet kezdődött az életemben, amit mindig is nagyon vártam. Az öröm és boldogság mellett éreztem, hogy most még inkább fontos lesz az egészségemre való odafigyelés, hiszen a bennem fejlődő életet gondoskodással kell körülvennem. Ezért azonnal fel is tettem a kérdést a doktor úrnak, hogy a terhesgondozás feladatát is vállalná-e?
A válasz természetesen igen volt, és el is mondta, hogy miért fontos a terhesgondozás a kismamáknak, amellett, hogy Magyarországon kötelező is ahhoz, hogy bizonyos juttatásokat kapjon az anyuka. A várandósság ideje alatti rendszeres orvosi ellenőrzések célja a kismama egészségének megőrzése, valamint a magzat fejlődésének és növekedésének követése. A terhesgondozás azt szolgálja, hogy a várandós anyuka egészséges legyen, és a baba a lehető legjobb körülmények között fejlődhessen.

Ultrahang vizsgalat utan a terhesgondozas a kovetkezo lepes - budapestinogyogyasz.hu

Folyamatos figyelem a terhesgondozás során

Dr. Mericli Metin doktor úr rendkívül kedves és figyelmes volt velem a terhesgondozás során. Az első konzultáción alaposan megbeszéltük az előttem álló időszak fontosabb mérföldköveit, és az ezekhez kapcsolódó vizsgálatokat. Ezek közt voltak kötelezően elvégzendő, és választható vizsgálatok is, amelyek elvégzése az én döntésemen múlt. Az orvos minden találkozásunkkor részletesen elmagyarázta a vizsgálatok eredményeit, és segített értelmezni azokat.
A terhesgondozás során rendszeres ultrahangvizsgálatokat is végzett az orvos annak érdekében, hogy nyomon követhessük a kisbabám fejlődését. Mivel ez volt az első várandósságom, mindig megnyugtatott amikor láttam a monitoron is, hogy a kislányom megfelelően, egészségesen fejlődik odabent.

Boldog és nyugodt babavárás

A terhesgondozás azért is volt fontos és jó élmény számomra, mert a hónapok alatt sosem volt kétségem afelől, hogy minden rendben van. A nőgyógyásztól szuper tanácsokat is kaptam arra vonatkozóan, hogy a baba egészsége mellett, hogyan ügyelhetek a sajátomra is. Talán ennek is köszönhető, hogy a táplálkozásra vonatkozó intelmeket megfogadva, alig híztam valamit és szülés után is csupán néhány kiló maradt rajtam a kiinduló állapothoz képest.
A terhesség hónapjai alatt végig úgy éreztem, hogy én és a kisbabám a legjobb kezekben vagyunk. Ezt bizonyítja az is, hogy a doktor úr mindig rendelkezésemre állt, ha valamilyen kérdésem, vagy aggályom volt. Természetesen hozzá mentem vissza a szülés utáni hathetes kontrollra, és azóta is hozzá járok a rendszeres ellenőrzésekre. Nagyon remélem, hogy terhesgondozás kapcsán is találkozunk még, hiszen tervezünk kistestvért a lánykámnak.