Életem első ultrahang vizsgálata

Az ultrahang vizsgálat indukációja a nőgyógyászati vizsgálatok során

Az életem első ultrahang vizsgálata tizenhét éves koromban vált szükségessé. Sajnos örökölt problémával küzdve számítottam a fejleményekre. Mivel családon belül női ágon örököltük a női hormonrendszer zavarát okozó eltérést, várható volt, hogy a panaszok és a tünetek nálam is jelentkezni fognak. Miután minden házi praktikánk sikertelennek bizonyult, édesanyám úgy döntött jobb lenne orvosi véleményt kérni. Ezért vitt el az első nőgyógyászati vizsgálatomra, ahol végül ultrahang vizsgálatra is sor került. A saját választott orvosától kért vizsgálati időpontot dr. Mericli Metin doktor úrtól. Mivel sajnos addigra már hónapról-hónapra kínoztak a ciklusosan érkező alhasi fájdalommal kísért napok, már alig vártam a találkozást.

Ultrahang vizsgálat a magán nőgyógyászati rendelőben

A doktor úr rövid időn belül fogadott és a panaszok hallatán elindította a vizsgálatokat. Kicsit tartottam az ultrahang vizsgálattól, de a doktor úr megnyugtató jelenléte segített a szorongásaim leküzdésében. Elsősorban vérkép vizsgálatot kért, hormonpanelt nézetett és amint elkészültek a leletek, már feltételezte panaszaim okát. Ennek megerősítése érdekében javasolta, hogy végezzünk el egy ultrahang vizsgálatot. A doktor úr az ultrahang vizsgálat közben folyamatosan tájékoztatott a látottakról, majd összegezte a végső diagnózist.

Eletem elso ultrahang vizsgalata - budapestinogyogyasz.hu

Az ultrahang vizsgálat mutatta meg a valódi problémát

A számomra felállított diagnózis azóta teljes életmódváltást követelt meg. Ezt követően az állapotom kiemelkedő javulást mutatott. Azóta is rendszeresen visszajárok ellenőrzésre és kontrolra, és büszkén mondhatom, hogy a doktor úr javaslatait és terápiáját követve panaszaim megszűntek és közérzetem is sokkal jobbá vált. Bárcsak hamarabb felkerestem volna, de visszatekintve sokkal jobban tartottam az egésztől, mint amennyire ez indokolt lett volna. Saját félelmeim gátoltak abban, hogy hamarabb rendbe tudjam hozni az vitalitásomat.

Az előző generáció számára még nem volt ennyire könnyen elérhető ez a vizsgálat

A szüleim korosztálya számára sajnos még nem volt ennyire könnyen elérhető az ultrahang vizsgálat. A mai modern világban minden lehetőség biztosított számunkra, hogy az egészségünk megőrzésére nagyobb figyelmet fordítsunk. A doktor úr szakmai felkészültsége és a rendelő ellátottsága számomra kiemelkedő segítséget nyújtott a diagnózis felállításában és a további teendők megismerésében. Bárcsak nagymamám, és édesanyám is idejében kapott volna ilyen kiemelkedő orvosi ellátást és támogatást. Egy hozzáértő orvos és egy ultrahang vizsgálat elindíthatta volna őket is a gyógyulás útján.